Nie sme iba množina súhlasu

Autor: Elena Antalová | 18.2.2017 o 11:00 | (upravené 18.2.2017 o 21:53) Karma článku: 5,97 | Prečítané:  362x

Zdalo sa mi, že snívam, keď som prečítala to množstvo reakcií na blog o znovu nasadenej, zdraženej a takmer zabudnutej "kultovej" morca-delle v konzerve.

Toľko reakcií na (komu chutnú - komu nechutnú) konzervovanú zmes, ktorú znovu začal dodávať Tatrakon Poprad ( v normalizačných rokoch minulého storočia ponúkala akási firma, asi v rámci umelého vlastenectva, Slovkeks) a nazvať ju kultovou, je drzosť. Kultovým by bolo možné nazvať film z roku 1971 s rovnakým názvom, písaným dokopy, pretože  najtradičnejšia talianska saláma má názov mortadela, aj to len preto, že vo filme hrala Sophia Loren.

K súčasnej nátierke.

V tom neprebernom množstve reakcií na blog odcitujem ohlas, ktorý ma zaujal, a neskôr uvediem, prečo. Pán píše: "Mäsovo-sójová zmes a v nej 7% mäsa? To sme už fakt takí blbí, že nedokážeme hodiť na panvicu trochu mletého mäsa a pár prísad podľa vlastnej chuti - asi štvrťhodina práce - a mám podstatne kvalitnejšiu polevu na špagety, ako ten šmejd od slovenského výrobcu"?

Naša "skromnosť" uspokojiť sa so všetkým, čo nám podhodia, navyše  s dodatkom glorifikovanej riekanky, že za komunistov bolo lepšie, sa prejavuje aj v ostatnom živote spoločenstva. Naše požiadavky sú nízke v každej životnej oblasti. Aj vo výbere politických entít. Dosvedčili to aj minuloročné volebné výsledky.

Veď nás 50 rokov precvičovali z "Na stráž" na "Práci česť", čudovať sa, veru, niet čomu. Ani tým trvale zakonzervovaným. Len sa treba pozrieť, aký odpad je v konzerve.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Ako narastú platy vo Volkswagene a čo s obednou pauzou

Finálna dohoda je pri tretej tarifnej triede vyššia.

DOMOV

Muži v horúčavách trpia pre módu - ak je povinná

Slovenskí šoféri sú na tom lepšie ako Francúzi.


Už ste čítali?